Why Does Aryl Have Scratches On His Face?

Written by : Precious Pinkest | 7:24:00 PM | 1

Back home from work earlier, selalunya , 👶 my boy akan berlari keluar dan terus memeluk saya. daily routine my son.Anything something ganjil about him, I'll be notice it first terutama when it comes to his fizikal looks. Why does Aryl have scratches on his face? Is he on fight or something? 😱.. Krik..Krik..terus yang si mommy.

"Apalagi kau buat kali ni nak?, kenapa ada luka cakaran di muka kau ni ?". I said. . dan dia hanya berdiam saja,no answer from him,malah menukar topic supaya tak ingin saya tanyakan hal itu lagi. But he's know how his mommy is. I don't take "Tak Tahu " for an answer.Selagi tak dapat jawapan, I won't stop asking him..hahaha!!!

Love Of My Life :)

Mama, beritahu me the same thing, masa jemput dia balik dari sekolah tadi , cakaran memang dah ada kat muka dia, Mama tanya banyak kali , tapi he refuse to answer. Mama tak paksa lagi dah, tunggu mommy dia sendiri tanyakan nanti .

Tanya punya tanya, finally a small smile appeared on his face , and said "Kami main tumbuk² sama kawan ku di sekolah bah ni mommy, lepas tue kenak luka muka ku" . . Entah betul ke tidak, Wallahualam. Nevermind, at least he's tried to tell me. Alahai anak,semakin besar , kenakalan pun menjadi-jadi. He's never learn.Memang kali kalau anak lelaki ni, lasak bukan main kepalang laek. "Nanti kau buat lagi ya nak ,kasik banyak² tue luka di muka kau", .. I'll always said like that to him, bukan means SUKA,but a warn to my boy.

Saya selalu ingatkan dia, kurangkan bermain di Taska, terutama yang 👊  tumbuk²  👊 ni, to avoid perkara yang tidak dingini berlaku.Kerana tiada mommy yang ingin sebarang kecederaan berlaku pada anaknya,& I'm 💯 percent so sure, other mommy² feel the same as I do.

Kalau di rumah, kenapa kalau sampai lebam² ke patah² ,as long as tidak melibatkan anak orang lain. tidak termasuk dengan sepupu sepapat nya..hehehe 😁😁

As a mom to one and only son, I just don't  want to see any scratches , specially on his face. Tapi apakan daya, Harm is everywhere.






Sharing The Love :)

1 comment:

  1. Just say,this's one of simulations to my future,how hard to handle a child morevor, he's the naughty boy.

    ReplyDelete

Note : All comments are moderated manually by real humans, so you won't see them appearing immediately.

For Non-Bloggers
Please select profile & click "Name/URL" If you do not have any profiles on any those listed. (Leave the URL empty).

It's harsh to call you Anonymous , So please Leave at least a Name.