Weekend Yang Di Tunggu² | A Movie Day Out

Written by : Precious Pinkest | 5:21:00 PM | 1

Yahoo!!!, weekend datang lagi. Sememangnya ramai yang menunggu hari bercuti dari kerja,So do I.Time cuti ni, boleh lah bangun lewat ke guling² atas katil,lebih² lagi kalau waktu hujan..best nya tidur..tapi tue hanya bagi yang masih single jew boleh buat. For those yang dah berkeluarga, and have kid like me. No chance la bah. Mesti kena bangun awal seperti sehari-hari nya juga.

Even today is a day off, saya bangun awal juga sebab nak kena siapakan awal kerja di rumah.Selesai breakfast,saya memulakan proses mendobi baju di luar rumah. Plannya lepas settle mendobi, kejut Aril untuk pergi menonton wayang. Sebelum ni dah pernah janji ,akan bawak dia pergi menonton kartun kesukaan nya Upin & Ipin..Aril ni lain sikit, selagi tak tunaikan janji, tiap hari lah dia asyik tanya bila nak bawak dia pergi.

Sebelum ni, bawak Aril and Pakcik menonton movie "Pokemon", this  time Aril,Pakcik & anak buah seorang ikut sekali,kesian juga tak bawak,bosan nanti kat rumah takda kawan lelaki bermain.Actually, anak² buah ada 9 orang, tapi yang lain duduk jauh. Alang² yang seorang ni kebetulan stay kat rumah sampai hujung bulan.

Anak bertuah ni suka buat muka poyo gitu ..haha!!!

Anak Buah
Pakcik Aril a.k.a my lil bro
Pada asalnya plan,nak nonton tayangan pada pukul 11 a.m so dah gerak dari rumah awal sejam.Tapi oleh kerana,naik pengangkutan awam dan bus ber-henti² ,so terlewat 10 min ke pawagam. Pujuk punya pujuk budak kecil merajuk..Hahaha!!! salahkan mommy nya sebab terlepas tayangan.Then I decided to booking tiket lah awal²,takot karang kehabisan plak untuk next tayangan pada pukul 1 p.m.

Pukul 11:45 a.m,Since its lunch time,cacing² dalam perut pun dah menari-nari dalam tue..cacing lah sangat hahaha!!!,bawak budak² ni pergi makan dulu,then window shopping sementara menunggu our turn.


Selesai makan² moment, masuk kejap ke kedai TKS beli snack untuk di kunyah² dalam pawagam nanti.Nak ikutkan rule,tak boleh bawak makanan dari luar.Tapi harga dollar beb bila beli kat kantin pawagam tue.Besar juga yang beg,sumbat jak semua snack masuk beg..Hahahaha!!!!..And another thing,perkara wajib si anak bila dibawak jalan²,kena singgah beli aiskrim kat McD and mainan.Mommy beli toys yang murah² jew kat TKS.

Mintak di gambal ,kenak timbak kunuk..:P
Makan² sudah,windows shopping sudah, beli snack,mainan and aiskrim pun sudah.Jam juga menunjukkan pukul 12:40 p.m, Ok kids,jom naik lif..biar awal jangan lambat. Sementara waiting the entrance dibuka, kami selfie wefie dulu, macam -macam gelagat budak² ni. Dilayan sijaa, mommy jadi tukang gambal nya ..hikhikh!!!

Counter Ticket
Rules & Regulations
Cinema Entrance
Banyak movie horror, nak tengok seorang takut plak. Kalau lah  Bapa Aril is around boleh lah juga temankan ..


Sempat lagi selfie before masuk pawagam and sebelum lampu dipadamkan...

OkBai Till my next entry.

Bilang Aril, nanti mau lagi tengok kalau mommy cuti..


Sharing The Love :)

1 comment:

  1. Best tak citer Upin & Ipin yang baru ni sis?

    ReplyDelete

Note : All comments are moderated manually by real humans, so you won't see them appearing immediately.

For Non-Bloggers
Please select profile & click "Name/URL" If you do not have any profiles on any those listed. (Leave the URL empty).

It's harsh to call you Anonymous , So please Leave at least a Name.