Marriage Age Affect intimacy

Written by : Precious Pinkest | 10:27:00 AM | 1

Sebelum Tido:
6 minggu : selamat tido sayaaang, mimpi indah2 ya, mmmuach.
6 bulan : tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun : Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole ker???!


Pakai Toilet: 6 minggu  : tak apa, u masuk ler dulu, i tak kisaaahhhh
6 bulan: masih lama lagi ke nih?
6 tahun : brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi
lah gunung ledang sana !!

Balas SMS:
6 minggu : iye sayang, jap lagi i sampai ruma,sayang, i belikan murtabak
favourite u ye sayang..
6 bulan : trafik jam aah
6 tahun : k..

Dating process:
6 minggu : I love U, I love U, I love U.
6 bulan : Of course I love U.
6 tahun : Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??

Pulang Keje:
6 minggu : Sayaaang, i dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun : Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu : Sayang, i harap u suka cincin yang i beli untuk u ni
6 bulan : I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun : Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak..

Telefon:
6 minggu : Baby, ada yang ingin berbual ngan u di telefon nih
6 bulan : Eh...your call...
6 tahun : WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH....ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu : Wah, tak sangka i, pandai u masak.rasa pun sedapppppp...!!!
6 bulan : Kita makan apa malam ini??
6 tahun : HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:
6 minggu : Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang
lain, eh
6 bulan : Hati-hati! Nanti jatuh tuh.
6 tahun : Orang dah bilang berkali2 pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu : Aduh sayang, u seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan : Lah.. beli baju baru lagi?
6 tahun : DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:
6 minggu : Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg
u nak honey?
6 bulan : Kita ke Bukit Bintang aje ler ....senang sikit tak perlu naik
flight...
6 tahun : JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!


TV:
6 minggu : Baby, kita nak tengok cite apa malam ini ?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun : JANGAN TUKAR2 BOLE,TAK???
Note : 

What Do you think? Are you agree with the above description? In my opinion, Not all entirely wrong. Maybe there is truth, but returned to the person living it. I think many are still intimate, romantic even though already dah jadi Nenek & Atuk. . .
Sharing The Love :)

1 comment:

  1. I agree , mang cam ni la lau dah lama kawin.hubungan x cm dulu lagi

    ReplyDelete

Note : All comments are moderated manually by real humans, so you won't see them appearing immediately.

For Non-Bloggers
Please select profile & click "Name/URL" If you do not have any profiles on any those listed. (Leave the URL empty).

It's harsh to call you Anonymous , So please Leave at least a Name.